Kwestie

Kwestie project

Tijdens het interdisciplinaire project heb ik samen met Ilja Glaap, Irene Stoop en Sophie Pluim gewerkt in de werkwijze kwestie.
Kwestie is een interdisciplinaire groep studenten vanuit het Membramen Project van de HKU. Vanuit een onderzoekende houding nemen wij verschillende rollen aan en bekijken een onderwerp vanuit verschillende perspectieven. We proberen hierin aannames overboord te gooien en in gesprek te gaan met onze opdrachtgever. Op deze manier willen we tot de kern van een probleem komen, hiermee kunnen we een kernachtige oplossing voor een probleem vinden. We hebben in deze periode gewerkt aan twee projecten, een project over het verduurzamen van de HKU kantine en een project over community binnen de Walgaarde in Oldenzaal in opdracht van Zorgfederatie Oldenzaal.

Zorgfederatie Oldenzaal
Een bundeling van het onderzoek om het over te dragen aan belanghebbende en de volgende kwestiegroep.

1 copy

2 copy

5 copy

9 copy

overview2

overview1 copy

overview3 copy

HKU duurzaamheid
Hierbij bleek de kwestie te liggen bij verantwoordelijkheid en macht. Wie is er verantwoordelijk voor wat. Hierbij hebben we een gesprek ontworpen die we speelden met spelers die we tijdens ons onderzoek tegen kwamen.

Trailers gesprek:

 

Voor de algemene presentatie hebben we geprobeerd onze werkwijze duidelijk over te brengen. Hierin hebben we ook proberen alle aannames die er waren overboord te gooien. Wat is een presentatie nou eigenlijk?